Verhuizen en huurachterstand

Huurachterstand en verhuizen naar een andere woning van Woontij?

Heeft u een huurachterstand maar wilt u toch verhuizen naar een andere woning van Woontij? Zorg dan dat u de huurachterstand heeft betaald voordat u reageert op een woning. U komt alleen in aanmerking voor een woning als u geen huurachterstand heeft op het moment dat u reageert. Dit betekent dat de huur niet later binnen mag zijn gekomen dan afgesproken in de huurovereenkomst. Meestal is dit de eerste van de maand.

Huurachterstand en verhuizen naar een woning van een andere verhuurder?

Woningcorporaties in Nederland werken met een verhuurdersverklaring. Als u in aanmerking komt voor een woning bij een andere verhuurder dan wordt er gevraagd om een verhuurdersverklaring. Als u een huurachterstand heeft, of heeft gehad, vermeldt Woontij dit op de verhuurdersverklaring.

Moeite met betalen?

U vindt het waarschijnlijk lastig om te praten over uw financiƫle moeilijkheden. Verstandig is het wel. Zo voorkomt u dat de achterstand zo hoog oploopt, dat het heel moeilijk wordt om de schuld nog in te lossen. Wij adviseren u daarom zo snel mogelijk contact met ons op te nemen wanneer u een huurachterstand heeft of problemen heeft met uw huurbetaling. Dan kunnen we samen goede afspraken maken en blijft de huurachterstand beperkt. Als u ernstige betalingsproblemen heeft adviseren wij u direct contact op te nemen met het Sociaal Team van de gemeente.Woontij wil betalingsachterstanden voorkomen. In de praktijk betekent dit dat u snel een herinnering ontvangt. Wij doen dit om er voor te zorgen dat er geen huurachterstanden ontstaan die zo hoog opgelopen zijn dat het moeilijk wordt om deze in te lopen.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden