Kopen met korting

Kopen met korting! Iets voor u?

Koop een woning met korting

Verdient u te veel om te mogen huren, maar net te weinig om te kunnen kopen? Dan is  Koopstart de oplossing voor u. Met Koopstart koopt u een woning met (tijdelijke) korting. Deze korting krijgt u bij aankoop en wordt bij latere verkoop met u verrekend (zie hieronder bij punt 7). Koopstart geeft u een prachtige kans om een woning te kopen als u een lager inkomen heeft. Gemeentelijk heffingen, energiekosten voor het huis en andere kosten voor een woning worden in deze berekening meegenomen.

De zeven kenmerken van Koopstart:

  1. Voor een koopwoning in Den Helder geldt een korting van 10% op de marktwaarde van de woning
  2. Voor een koopwoning op Texel geldt een korting van 20% op de marktwaarde
  3. Er wordt een inkomenstoets gedaan
  4. De hypotheekrente is aftrekbaar van de belastingen
  5. De woning is te financieren met NHG
  6. Woontij koopt de woning niet terug, u kunt de woning zelf verkopen op de markt
  7. Bij verkoop, of op een ander zelf gekozen moment, rekent u de korting en een deel van de waardeontwikkeling af met Woontij.

Erfpacht

De afspraken van de verkoop met Koopstart zijn vastgelegd in de koopovereenkomst. Er wordt gebruik gemaakt van erfpacht om de afspraken juridisch te verankeren. De erfpachtcanon wordt in één keer afgekocht en brengt geen extra kosten met zich mee.

Financiering

Diverse grote banken en verzekeraars verstrekken hypotheken voor Koopstart. Afsluiten van een hypotheek met NHG betekent dat u afhankelijk van de beoordeling van de NHG gedekt bent tegen een eventuele restschuld en een rentevoordeel geniet.

Verkoop en afrekening

Als eigenaar van de woning kunt u de woning op ieder moment vrij verkopen. U bent verplicht dit bij ons te melden. Bij verkoop worden namelijk de korting en een deel van de waardeverandering met Woontij afgerekend. De waardeverandering is het verschil tussen de oorspronkelijke taxatiewaarde en prijs waarvoor u de woning heeft verkocht. Tenzij deze te veel afwijkt van de actuele taxatiewaarde. Woontij deelt mee in de waardestijging, maar ook in een eventueel waardeverlies. Hierdoor loopt u minder risico. Zie de rekenvoorbeelden in deze folder.

Verbouwingen

Wij adviseren u, als u plannen heeft om te verbouwen eerst met ons af te rekenen. Als uw investering namelijk tot waardestijging van de woning leidt en u later pas afrekent, zal de waardestijging met de corporatie worden gedeeld. Als u vóór de verbouwing met de corporatie afrekent, is de waardeontwikkeling daarna geheel voor u.

Bent u geïnteresseerd in een koopwoning met Koopstart? En wilt u weten of u met uw inkomen in aanmerking komt voor de korting? Neemt u dan contact op met onze verkoopmakelaar.

Voor Texel: Makelaardij Texel Vastgoed

Voor Den Helder: Van Keulen makelaars

U kunt ook meer over Koopstart lezen op www.opmaat.nl

Tussentijds de korting afkopen?

Het kan interessant zijn tussentijds uw korting af te kopen, bijvoorbeeld wanneer u de beschikking krijgt over extra inkomsten. Hiermee krijgt u de woning in volledige eigendom. Een ander goed moment voor het afkopen van de korting is wanneer u de hypotheek gaat oversluiten naar een hypotheek met een lagere rente.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden